Edese isolatieactie

Deze actie is tijdelijk gesloten

Binnen twee maanden hadden zich al ruim 340 mensen zich ingeschreven.

Dit aantal aanmelding overtrof ruim onze verwachtingen. We onderzoeken nu samen met de gemeente wanneer deze actie weer gestart kan worden.

Hoeveel geld stroomt er uit jouw muur? Door een goede vloer- en spouwmuurisolatie kun je veel gas, stroom én geld besparen. Daarom organiseert de gemeente samen met energiecoöperatie ValleiEnergie de Edese isolatie-actie. Meedoen levert met de huidige hoge gasprijzen al snel een financieel voordeel op.

Ook iets voor jouw huis?

Wil je jouw huis beter isoleren en geld besparen, maar kijk je op tegen het werk wat daarbij komt kijken? Maak dan gebruik van deze isolatieactie. Een deskundig adviseur van Platform Duurzaam Samenwerken (Plat DuS) komt bij je thuis langs voor een advies op maat. We ontzorgen je van A tot Z.

Spouwmuur- en vloerisolatie

De actie richt zich vooral op spouwmuur- en vloerisolatie. Dit kan namelijk aangebracht worden zonder verbouwing of veel rommel in je huis. Fijn! En het levert direct winst op je energierekening. Als je wilt, kunnen we natuurlijk ook kijken welke andere vormen van isolatie voor jouw huis nuttig zijn. Bijvoorbeeld dakisolatie of het vervangen van de ramen. Mogelijk heb je ook recht op subsidie.

De actie in het kort

  1. Meld je vrijblijvend aan via onze website of bij het mobiele Energieloket. De data vind je hieronder.
  2. Een deskundig adviseur van Plat DuS komt bij je thuis langs voor isolatie-advies op maat.
  3. Je huis wordt geïsoleerd door vakmensen.
  4. Je woont comfortabeler, mét een lagere gas- en/of energierekening.

Meer weten over het verduurzamen van je huis en/of tuin? Kijk op ede-natuurlijk.nl.
Meer informatie over Plat DuS vind je op platdus.nl.

Zie ook de folder.

Data en locaties mobiel Energieloket:

  • Nog geen nieuwe data ingepland

Altijd van 10 – 15 uur

Veelgestelde vragen

We horen vaak van mensen dat ze wel hun huis (verder) willen isoleren, maar opzien tegen het uitzoekwerk: hoe weet je welke maatregelen het beste zijn, wat de voor- en nadelen van de verschillende technieken zijn, of je overlast krijgt tijdens de uitvoering van de werkzaamheden, wat de kosten van de maatregelen zijn, of je subsidie kan krijgen, hoe je een goede uitvoerder vindt, enz.

Als je meedoet met deze actie is het uitzoekwerk al gedaan. Gemeente Ede en coöperatie ValleiEnergie organiseren deze actie. Daarvoor werken zij samen met Plat DuS (Platform Duurzaam Samenwerken). Plat DuS is een samenwerkingsverband van verschillende duurzame bedrijven uit Ede en directe omgeving, allen gespecialiseerd in één of meerdere onderdelen van de verduurzaming van woningen en andere gebouwen. Wat betreft de gemeente Ede en coöperatie ValleiEnergie heeft Plat DuS zich de afgelopen jaren bewezen in de verduurzaming van woningen. Goede kwaliteit die gepaard gaat met een scherpe prijs. Dat biedt je zekerheid en scheelt je een boel uitzoekwerk

Deze samen isoleren actie wordt georganiseerd door de gemeente en coöperatie ValleiEnergie. Deze actie is voor gemeente Ede onderdeel van haar duurzaamheidsbeleid. Coöperatie ValleiEnergie zet zich in om de verduurzaming van woningen en bedrijfspanden te stimuleren in samenwerking met lokale/regionale bedrijven.

Met deze actie willen gemeente Ede en coöperatie ValleiEnergie bijdragen aan het doel “Ede Energieneutraal in 2050”. Energie besparen is daarin de eerste stap. Energie besparen in een woning doe je door te isoleren. Dak, muren en vloer kunnen geïsoleerd worden. Muur- en vloerisolatie kan vaak zonder veel overlast voor de bewoners van het huis. Daarom staan spouwmuurisolatie en vloerisolatie centraal in deze actie. Andere maatregelen kunnen op verzoek altijd meegenomen worden.

Het isoleren van spouwmuren en vloeren kan in de meeste gevallen zonder veel overlast voor de bewoners. Tegelijkertijd zijn het belangrijke isolatie maatregelen die veel energie kunnen besparen en het comfort in huis kunnen verhogen.

Andere maatregelen zoals het isoleren van het dak, of betere beglazing in de ramen zijn wat betreft energiebesparing ook  belangrijke maatregelen, maar zijn meestal ingrijpender voor de bewoners omdat ruimtes leeg gehaald moeten worden en de uitvoering snel meerdere dagen duurt. Daarom ligt de nadruk niet op deze acties, maar op aanvraag kunnen die wel meegenomen worden.

Wanneer je 2 of meer maatregelen tegelijkertijd neemt kan je vanuit het rijk ISDE subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen. Je kan dus subsidie krijgen als je tegelijkertijd opdracht geeft tot spouwmuurisolatie én vloerisolatie. Voor vragen over deze subsidiemogelijkheden kun je altijd terecht bij het Energieloket, 06 10 73 12 61 (ma-vrij 9.00-21.00 uur, za 9.00-15.00 uur) of teun@energieloket-ede .nl

Als je huis gebouwd is voor 1990 en in de tussentijd zijn er geen of weinig extra isolerende maatregelen uitgevoerd, dan kan deze actie interessant zijn. Nieuwere huizen zijn al goed geïsoleerd door steeds scherpere wettelijke voorschriften voor de bouw van deze huizen.    

Na het invullen van het inschrijfformulier zal een energieadviseur van Plat DuS contact met je opnemen om een afspraak te maken voor een huisbezoek. Plat DuS zal proberen zoveel mogelijk afspraken te bundelen om reistijden en ‘gaten’ in hun agenda te beperken. Het is ook mogelijk om zoveel mogelijk straatgenoten te verzamelen die wellicht mee willen doen. 

Tijdens het huisbezoek zal de Plat DuS energieadviseur je huis bekijken en de opties en alternatieven kort met je bespreken. Op basis van het huisbezoek maakt Plat DuS op jouw verzoek een offerte voor de uitvoering van de mogelijke isolatiemaatregelen. Deze adviseur verstrekt geen Energielabel.

Na ontvangst van de offerte is het aan jou om te besluiten opdracht te geven tot uitvoering. Met de ondertekening van de offerte geef je opdracht tot uitvoering van de maatregelen.

Coöperatie ValleiEnergie volgt op de achtergrond de gehele actie. Zodra er iets gebeurt waar je als huiseigenaar niet blij over bent, of juist wel blij van wordt, kan je contact opnemen met service@valleienergie.nl / 0317-228022. Dan zal ValleiEnergie in overleg met Plat DuS treden om de eventuele problemen op te lossen maar ook om de positieve reacties te delen.

Een goed geïsoleerd huis is meer waard (denk bijvoorbeeld aan het energielabel van je huis). Beter isoleren van je huis betaalt zich uit in een lagere energierekening en in meer comfort. Daarom blijft het de moeite waard je in te schrijven voor deze actie en je plannen te bespreken met de energieadviseur van Plat DuS.