Zonnedak GroeneWaarden

Realisatie Fase 1 bijna klaar

Eind januari vindt aansluiting plaats op het net en kunnen we stroom gaan leveren. Een mooi begin van ons 10-jarig jubileum!

Doe mee aan Fase 2!

Fase 2 start wanneer we voldoende deelnemers hebben. Deelnemen aan Fase 2 kan wanneer je woont in één van de volgende postcodes 6665, 6666, 6861, 6862, 6865,  6866, 6869, 6871 en 6874.

Over de locatie

GroeneWaarden is gelegen in Doorwerth (gemeente Renkum) vlakbij de snelweg A50, Kasteel Doorwerth en in de uiterwaarden van de Nederrijn. Het terrein is in handen van Hooijer Renkum – Hooijer Recycling, is ruim 9,4 hectare groot en bevat bedrijfsgebouwen die gezamenlijk circa 10.000 m² beslaan.

Op het circulaire bedrijfsterrein wordt gewerkt aan de winning van biobased grondstoffen uit groenafval. In de bedrijfsgebouwen worden onder meer circulaire bouwmaterialen afkomstig van sloopwerkzaamheden verwerkt en verhandeld. Hooijer stelt zijn bedrijfsdaken graag beschikbaar voor het opwekken van duurzame stroom en ruim 5.000 zonnepalen komen er dan ook op te liggen. De geschatte opbrengst is ongeveer 1.500 MWh per jaar!

 Het bedrijf Hooijer pakt dit project samen op met ValleiEnergie en stichting Hevea Initiatief die als doel heeft de plaats Heveadorp te verduurzamen. Met dit initiatief is er genoeg zonne-energie voor de inwoners én omwonenden uit andere dorpen in de regio. 

Nu inschrijven

Waarom meedoen aan project GroeneWaarden?

Er zijn tal van redenen om je aan te melden voor project GroeneWaarden. Je hebt bijvoorbeeld geen ruimte voor eigen panelen, maar je wilt wel graag je eigen CO2-verbruik compenseren. Of je wilt je graag inzetten voor een betere toekomst voor je (klein)kinderen of een beter rendement krijgen dan op je spaarrekening. Door te investeren in project GroeneWaarden doe je dit allemaal. En jouw rendement kan oplopen tot 4 à 5% per jaar, met een terugverdientijd van 9 à 10 jaar.

Hoe werkt het?

Als deelnemer koop je één of meer ValleiEnergieDelen. De eerste, reeds gerealiseerde installatie heeft de omvang van 300 kWp, goed voor zo’n 250 MWh groene stroom op jaarbasis. De inschrijving hiervoor is gesloten. De tweede fase is ongeveer van dezelfde omvang en nog in ontwikkeling. Voor fase 2 hebben we de SCE subsidie, dat betekent dat we voor elke kWh een gegarandeerde stroomprijs ontvangen. Je deelt in de winst die overblijft van de verkoop van stroom na aftrek van de beheerkosten. Per ValleiEnergieDeel betaal je €120 euro.

Handig om te weten: ValleiEnergie verkoopt haar stroom aan de landelijke koepelcoöperatie OM | nieuwe energie. Maar als deelnemer ben je vrij om je eigen energieleverancier te kiezen. Je hoeft dus niet te switchen, wel zo handig! Verder word je automatisch en gratis lid van coöperatie ValleiEnergie (normaal kost dit € 35 euro per jaar).

Ik heb me ingeschreven. Wat nu?

Zodra we voldoende deelnemers hebben om te starten met de realisatie, zullen we je vragen je interesse om te zetten naar een definitieve inschrijving. Heb je deze bevestigd, dan ontvang je met een of twee weken de factuur en deelnemersovereenkomst. De inschrijving is definitief zodra je het bedrag voor deelname betaald hebt.

Meer weten?

Bekijk de volgende documenten:

Heb je vragen? Neem dan contact op met Lex Hoefsloot van het projectbureau, via lex.hoefsloot@valleienergie.nl of 06 – 50 65 37 35. Het projectbureau realiseert alle groene opwekprojecten. Wij staan je graag te woord.