Zonnedak Kooiweg Renswoude

Zonnedak Kooiweg Renswoude

De daken van Jan Roelofsen in het buitengebied van Renswoude, nét buiten Veenendaal, zijn perfect voor zonne-energie. Gelukkig wil deze ondernemer ze graag delen met zijn buren. Jij kunt dus meeprofiteren! In het voorjaar van 2021 gaan de eerste panelen het dak op.

Over de locatie

In de weilanden aan de Kooiweg ten noorden van Veenendaal runt Jan Roelofsen zijn bedrijf. In zijn winkel aan huis verkoopt hij vrolijk en duurzaam boerderijspeelgoed. En het wordt nog zonniger, want Jan deelt zijn daken voor schone energie.

Jan heeft plek voor 212 panelen. In totaal levert dat ruim 64 duizend kWh op. Klein maar fijn: hiervan kunnen toch mooi twintig huishoudens profiteren.

Vanaf het voorjaar van 2021 is deze zonnecentrale in bedrijf. Terwijl het verkeer over de A12 voorbijraast, liggen daar straks heel duurzaam misschien wel jouw panelen te schitteren!

Nu inschrijven

Waarom meedoen aan project Kooiweg?

Er zijn tal van redenen om je aan te melden voor project Kooiweg. Je hebt geen ruimte voor eigen panelen, maar je wilt wel graag je eigen CO2-verbruik compenseren, je inzetten voor een betere toekomst voor je (klein)kinderen of een beter rendement krijgen dan op je spaarrekening. Door te investeren in project Kooiweg doe je dit allemaal. En jouw rendement kan oplopen tot 4 à 5% per jaar met een terugverdientijd van 9 à 10 jaar.

Wie kunnen er meedoen?  
Elke particulier of bedrijf (tot een verbruik van 10.000 kWh per jaar) in Renswoude, Barneveld, Scherpenzeel, Lunteren, Ederveen, Veenendaal, Overberg en Woudenberg met één van deze postcodes kan meedoen met project Kooiweg: 3927, 3772, 3925, 6741, 6744, 3905, 3906, 3959 en 3931. Ligt jouw woning of bedrijf niet in het postcodegebied en wil je toch bijdragen aan groene en lokale opwek in coöperatieve handen? Dan kun je meedoen als sponsor.

Hoe werkt het?

Als deelnemer koop je één of meer ValleiEnergieDelen. Eén ValleiEnergieDeel brengt ongeveer 100 kWh per jaar op. Verbruik je ongeveer 2.000 kWh per jaar, dan heb je dus maximaal 20 ValleiEnergieDelen nodig om je gehele verbruik te compenseren. Je mag uiteraard ook méér of minder ValleiEnergieDelen afnemen.

Meedoen betekent dat je vijftien jaar lang geen energiebelasting hoeft te betalen over de opwerk van jouw ValleiEnergieDelen tot aan maximaal je eigen gebruik. Ook deel je in de eventuele winst die overblijft van de verkoop van stroom na aftrek van de kosten. Per ValleiEnergieDeel betaal je €120 euro.

Handig om te weten: ValleiEnergie verkoopt haar stroom aan de landelijke koepelcoöperatie OM | nieuwe energie. Maar als deelnemer ben je vrij om je eigen energieleverancier te kiezen. Je hoeft dus niet te switchen, wel zo handig! Verder word je automatisch en gratis lid van coöperatie ValleiEnergie (normaal kost dit € 35 euro per jaar).

Ik heb me ingeschreven. Wat nu?

Na aanmelding ontvang je binnen een week de factuur en deelnemersovereenkomst. De inschrijving is definitief als je de overeenkomst ontvangen én betaald hebt.

Meer weten?

Bekijk de volgende documenten:


Heb je vragen? Neem dan contact op met Lex Hoefsloot van het projectbureau, via lex.hoefsloot@valleienergie.nl of 06 – 50 65 37 35. Het projectbureau realiseert alle groene opwekprojecten. Wij staan je graag te woord.