Afnemen

Al ruim 630 inwoners en bedrijven gingen jou voor!

Groenste-stroom-300x113

Ja, ik wil klant worden

Je kunt eenvoudig en snel overstappen naar ValleiEnergie, via de website van ons energiecollectief om | nieuwe energie.

Human score    Trustpilot Stars    number of reviews    Trustpilot Logo

Goed voor de omgeving en voor jou

Stap over op ValleiEnergie, samen maken we zo onze regio nóg groener! ValleiEnergie is dé aanbieder van groene, zelf opgewekte stroom (ValleiStroom) uit de regio tegen een aantrekkelijk tarief. Ook leveren we groen gas. 

Elke inwoner of bedrijf uit de Gelderse Vallei kan klant worden. Neem je onze energie af, dan wordt dit door ons energiecollectief om | nieuwe energie verzorgd. Samen gaan we ‘om’. 

Voordelen van ValleiEnergie:

Groenste energie

Sinds 2015 zijn wij de groenste energieleverancier en krijgen we het hoogste cijfer voor inkoop en levering. Dat blijkt uit jaarlijks onafhankelijk onderzoek van de Consumentenbond, Natuur & Milieu, Greenpeace en Wise. We zijn dé groene energiepartij uit eigen regio.

Uit je eigen buurt

ValleiEnergie wekt lokaal 100% groene stroom op. Deze energie leveren we vervolgens lokaal. Daarvoor zijn wij aangesloten bij het energiecollectief
om | nieuwe energie, samen met andere energiecoöperaties. Dat betekent: energie van en voor ons allemaal!

Betaalbaar voor iedereen

Om| nieuwe energie koopt onze stroom in en verzorgt de levering rechtstreeks aan onze klanten, een hele korte keten dus. Zo kunnen wij de laagste marktprijs voor lokaal opgewekte groene energie aanbieden!

Zij nemen al stroom af bij ValleiEnergie:

Masood Eslami
Eigenaar van Chip Shop Computercenter en Food of CulturesZowel zakelijk als privé heeft Masood gekozen voor ValleiEnergie omdat onze coöperatie lokaal werkt en 100% duurzame energie levert.

“Op deze manier kan ik een bijdrage leveren aan een duurzame en betere wereld.”

Veelgestelde vragen

Groene stroom is elektriciteit uit duurzame energiebronnen. Denk aan zonne- en windenergie, en waterkracht. Het opwekproces is milieuvriendelijk en de omgeving blijft hierdoor onaangetast.

ValleiEnergie wekt groene stroom op in de Gelderse Vallei (ValleiStroom). Dit gebeurt door inwoners en lokale bedrijven die groene stroom over hebben en projecten, zoals collectieve zonnecentrales.

De geproduceerde groene stroom wordt als ValleiStroom geleverd en door ValleiEnergie verkocht aan inwoners in de Gelderse Vallei. Er komen dus geen kabels tussen de zonnepanelen en jouw huis. Vanuit het elektriciteitsnet ontvang je je stroom.

ValleiEnergie is een coöperatie die zich inzet om lokaal groene stroom op te wekken, voor lokaal gebruik. Zo willen we het gebruik van fossiele brandstoffen terugdringen. We leveren 100% groene stroom.

We hebben geen winstoogmerk, dus: hoe meer energie wij leveren, hoe meer wij terug kunnen geven aan het verlagen van jouw rekening. En natuurlijk aan nieuwe, duurzame projecten in je buurt.

Via het energiecollectief om | nieuwe energie levert ValleiEnergie lokaal zonne- en windenergie.

Wij leveren in:

  • zes gemeenten in Gelderland: Barneveld, Ede, Nijkerk, Scherpenzeel, Renkum en Wageningen.
  • drie gemeenten in Utrecht: Renswoude, Rhenen en Veenendaal.

Wil je onze energie afnemen buiten deze gebieden? Dit kan alleen als in jouw buurt geen energiecoöperatie is die ook lid is van om | nieuwe energie.

Als je tijdens je contractperiode overstapt, krijg je mogelijk een boete. Soms loont het om toch over te stappen en de boete te accepteren. We kijken graag met je mee.

ValleiEnergie produceert zelf geen groen gas. Het energiecollectief om | nieuwe energie levert dit wel, dat wordt centraal ingekocht. Lees op hun website meer over duurzaam gas.

Verhuis je naar nieuwbouw? Dan kan het zijn dat de aansluitcodes voor gas en elektra (EAN-codes) nog niet in het EAN-codeboek staan. Wil je toch klant worden van ValleiEnergie? Laat het ons weten via service@valleienergie.nl.

Jazeker, want we ontvangen een jaarlijkse vergoeding van ons energiecollectief om | nieuwe energie voor elke klant die  onze ValleiStroom afneemt. Die vergoeding is ongeveer gelijk aan het lidmaatschapsgeld. Als afnemer ben je gratis lid. Lidmaatschapsgeld wordt gebruikt om onze kosten te dekken. En gebruikt voor de ontwikkeling van nieuwe duurzame activiteiten.

Staat jouw antwoord er niet tussen?

Neem contact op met de Servicedesk van ValleiEnergie: bel 0317-228022 of mail naar service@valleienergie.nl. We helpen je graag!