Doe mee met een project

Help jij mee met lokaal opwekken?

1563317466_Zonneveld

Zonnecentrale Meikade veld

Zonnecentrale Meikade veld is reeds in productie. Deelname is nog steeds mogelijk vanaf: € 100,- met een rendement van 4% en een terugverdientijd van 11-12 jaar.

  • Gratis lid van de coöperatie Meikade zon.
  • Ieder lid één stem ongeacht de omvang van deelname.

Zie de brochure en hier voor meer informatie. 

kMeikade

Zonnecentrale Meikade Op-Rozen

Gratis een jaarlijkse korting van € 60-100 op je energierekening én een bijdrage leveren aan de lokale opwek van groene energie?
Dat kan! Dankzij gemeente Ede kunnen nu 120 Edese huishoudens  zonder investeren meedoen aan dit project.

Kijk hier voor meer informatie over het  project. 

Komt hier jouw project?

Wil jij als inwoner, bedrijf of gemeente in regio FoodValley actief meewerken aan de omslag naar de opwek van lokale, groene energie?

En wil je onderzoeken of jouw dak of grond een geschikte locatie is? Wellicht in collectief eigendom kan?

Jij en anderen uit jouw omgeving profiteren altijd mee.

Neem contact op met
Lex Hoefsloot
06 – 50 65 37 35.

AfbeeldingWalA12

Zonnewal A12 Ede

Op dit moment voeren we samen met de gemeente een nieuw reflectie-onderzoek uit voor een zuidopstelling. Automobilisten op de A12 en omwonenden mogen immers niet verblind worden door weerkaatsing van de zon.  We kunnen dan daarmee naar Rijkswaterstaat ter beoordeling.

We voeren ook gesprekken met grote energieverbruikers in de nabijheid van de wal, om te verkennen of we direct aan hen kunnen gaan leveren. Zo omzeilen we het probleem dat het elektriciteitsnet nog te vol zit om aangesloten te kunnen worden.

Ook worden de vereisten voor de vergunning verder uitgewerkt tot een eerste schets technisch ontwerp en landschappelijke inpassing. Deze acties zullen in april / mei hopelijk zijn afgerond.

Krijgen we van Rijkswaterstaat groen licht, dan starten we ook het participatieproces met de omwonenden weer op. Tot slot moeten we dan een vergunning aanvragen. Na vergunningverlening dienen we een subsidieverzoek in. Hopelijk kunnen we dan het project in 2023 realiseren.

Op 7 februari jl verscheen dit artikel in de Gelderlander.

Inschrijven is op dit moment dus nog niet mogelijk.