Nieuws

Zonnecentrale Meikade op EDE TV

Op vrijdag 12 juni vonden opnamen van EDE TV plaats aan de Meikade. In het filmpje van EDE TV komen de initiatiefnemers, coöperatie ValleiEnergie en locatie eigenaar Geurt van den Brandhof, uitgebreid aan het woord.

Geurt van den Brandhof : “Het zijn nou eens niet de grote ontwikkelaars en energiemaatschappijen die hiervan gaan profiteren. Hier wordt zonder winstmarge gewerkt. Als jij een auto koopt, is die van jou. Als wij met zijn allen hierin meedoen, worden dit ónze panelen. Dat is het grote verschil.”

Ook wethouder Lex Hoefsloot is blij met dit project: “In het klimaatakkoord is het streven opgenomen dat 50% van opwekprojecten in lokale handen komt. Gemeente Ede stelt dit als ook voorwaarde in haar Wind en zonnewijzer.  Ik kan dit project van harte aanbevelen, want hier is het zelfs 100%. Een project van, door en voor Edenaren!”

Meedoen kan al vanaf één ValleiEnergieDeel ter waarde van € 120. Op deze manier wordt de energietransitie bereikbaar voor iedereen! Eén ValleiEnergieDeel wekt per jaar 100 kWh op en bespaart over een periode van 15 jaar zo’n 800 kg CO2.

Naar het filmpje.
Meedoen en meer info:  ValleiEnergie.nl/Meikade.

Deel dit artikel