Nieuws

Intentieovereenkomst TTV SHOT en ValleiEnergie: Zonneproject op het gebouw van SHOT.

Tafeltennisvereniging SHOT zet in op verduurzaming

Tafeltennisvereniging SHOT uit Wageningen en ValleiEnergie tekenen intentieovereenkomst voor het realiseren van een panelen opwekproject aan de Haverlanden 92.

Het bestuur van SHOT wil verduurzamen om twee redenen: Minder energiekosten voor SHOT en een steentje bijdragen aan verduurzaming door opwekken van ‘schone energie’.

Het plan is om het dak van het gebouw aan de Haverlanden vol te leggen met 250 panelen. Hiermee kan veel meer energie opgewekt worden dan voor het eigen gebruik nodig is. Mede daarom kiest SHOT voor een zogenaamde postcode regeling (PCR). De PCR maakt het mogelijk dat burgers en eigen leden in de direct omliggende postcodegebieden van het gebouw kunnen deelnemen door de opgewekte energie van een aantal panelen af te nemen. Stel dat iemand meedoet met 10 panelen, dan betekent dat een opwek van circa 3.000 kWh per jaar. Deelnemers kunnen zo hun eigen energieverbruik compenseren en over dat deel de energiebelasting terugkrijgen. Het verwachte rendement is ongeveer 5%. De looptijd van het project is 15 jaar.

In januari hebben de leden van de tafeltennisvereniging op een speciaal ingelaste ledenvergadering ingestemd met de intentieovereenkomst tussen SHOT en ValleiEnergie om dit zonneproject te realiseren. Een volgende stap is het plan verder uitwerken en diverse offertes aanvragen. De bedoeling is dat de installatie in de zomer van 2020 gaat werken.

Coöperatie ValleiEnergie maakt zich sterk voor de opwek en levering van groene energie door en voor burgers en bedrijven in de FoodValley. Het Klimaatakkoord vraagt om minimaal 50% burgerparticipatie, ValleiEnergie streeft naar zoveel mogelijk lokale participatie. Tot nu toe is voor deze projecten steeds 100% lokale participatie gerealiseerd. Interesse om mee te doen? Schrijf je vrijblijvend in!

Deel dit artikel