Nieuws

Vergunning Zonnecentrale Meikade verleend

Met de verlening van de vergunning voor de Zonnecentrale Meikade te Ede is weer een belangrijke mijlpaal gepasseerd en kan de uitvoeringsfase nu van start.

De Zonnecentrale Meikade is een unieke combinatie van zon op dak en grond. Het is een samenwerking van coöperatie ValleiEnergie en locatie eigenaar Geurt van den Brandhof uit Lunteren. Geurt heeft een groen hart en wil op deze manier een bijdrage leveren aan de lokale verduurzaming.

Wethouder Lex Hoefsloot: “Ik wil dit project van harte aanbevelen bij alle Edenaren en hoop dat velen mee gaan doen. Met dit project wordt de productie van duurzame energie in Ede met bijna 2 MWp vermogen verhoogd en kunnen zo’n 650 huishoudens van stroom worden voorzien. Een project van, door en voor Edenaren!”

Voorzitter Elmar Theune van coöperatie ValleiEnergie: “Het project is extra interessant, omdat het ook geschikt is voor mensen die zelf geen dak of een niet geschikt dak hebben. Meedoen kan al vanaf één ValleiEnergieDeel ter waarde van € 120. Op deze manier wordt de energietransitie bereikbaar voor iedereen! Eén ValleiEnergieDeel wekt per jaar 100 kWh op en bespaart over een periode van 15 jaar zo’n 800 kg CO2.

Lees hier het volledige persbericht.
Meer weten over dit project of op de hoogte blijven? Kijk dan op ValleiEnergie.nl/Meikade.

Deel dit artikel