Nieuws

Zonnepanelen voor mijn kleinkind

EDE ,,Het was een spannende geboorte van mijn kleinzoon in coronatijd. Moeder had ernstige coronaklachten en kwam op de intensive care terecht. Het werd een keizersnede waarbij kleinzoon (7 weken te vroeg) ter wereld kwam. Het was een vervelende tijd voor het gezin en de familie. Gelukkig zijn moeder en zoon inmiddels weer thuis herenigd en kunnen de kraamcadeautjes gegeven worden.”

,,Ik was op zoek naar een kraam cadeau, dat past bij mijn duurzame levensstijl. Bij het eerste kleinkind ontvingen de ouders duurzame, wasbare luiers. Voor het tweede kleinkind had ik nog geen tip ontvangen.”

,,Het idee vond ik in de nieuwsbrief van ValleiEnergie met informatie over het Meikade project. Voor het behoud van de aarde en op de toekomst van mijn kleinkinderen heb ik voor mijn twee kleinkinderen ValleiEnergiedelen gekocht. Zo investeer ik niet alleen in een goed milieu maar neem ik de kleinkinderen (en de ouders) de komende 15 jaar ook mee in dit groene verhaal.”

,,Een duurzaam cadeau dat meer opbrengt dan een spaarrekening bij een bank. Een groene investering voor de volgende generatie. Groener kan ik het niet maken. Nu nog digitaal knutselen met de geboortekaartjes om een certificaat te printen, waaruit de ouders begrijpen wat ze gekregen hebben met de ValleiEnergiedelen.”

,,Ik hoop dat ik meer grootouders op het idee kan brengen om ValleiEnergiedelen te kopen voor hun kleinkinderen. Het mes snijdt aan twee kanten. Zo bouwen we aan de toekomst van onze kleinkinderen en vergroenen we de aarde.”

Dit is het verhaal van Sita Hes uit Bennekom. Een ValleiEnergieDeel kost € 100 en levert een rendement op van 4%. Met ValleiEnergieDelen help je het zonneveld van 2 hectare aan de Meikade in Ede te realiseren. Het project aan de Meikade levert genoeg groene stroom voor 650 huishoudens.

Artikel: Ede Stad

Deel dit artikel