Nieuws

Geurt en Alida

Nieuwsbrief augustus 2021: Save the Dates!

Klik hier voor de volledige nieuwsbrief.

Save the Dates: Open Energiedag Meikade op 11 september, ALV op 29 september en 18-19 oktober Klimaattour Urgenda.

In 2020 stak de coöperatieve duurzame energiebeweging in Nederland de koppen bij elkaar en vormde zo de landelijk koepelcoöperatie en belangenvereniging Energie Samen. Dat de eerste  vruchten daarvan in 2021 al zó voortreffelijk zouden smaken, heeft onze verwachtingen ver overtroffen.
Zo hebben we dankzij het lobbywerk van Energie Samen sinds 1 april een hele mooie nieuwe postcoderoosregeling (SCE) waar iedereen binnen de roos aan mee kan doen. Zelfs als je eigen dak geschikt is en ook al ligt het al vol met eigen zonnepanelen.
Een ander succes is de vorming van landelijke fondsen voor projectontwikkeling waar alleen coöperaties gebruik van kunnen maken.

Ook als ValleiEnergie zaaien, vertroetelen en oogsten we zelf dat het een lieve lust is. Zo starten we op de landelijke Open Energiedag 11 september de bouw van de 2 hectare zonneveld aan de Meikade met een feestelijk tintje. Iedereen is van harte welkom daarbij!
Op 29 september is weer een ALV waar twee nieuwe bestuursleden zich aan jullie willen voorstellen.

Volgend jaar bestaan we alweer 10 jaar! En dat gaan we natuurlijk uitgebreid vieren! Heb je suggesties en ideeën hoe we dit aan kunnen pakken? Wil je onderdeel zijn van de voorbereidingsgroep? Of wil je straks een bijdrage leveren aan de uitvoering? Stuur dan een mail naar 10jaar@valleienergie.nl.

 

Deel dit artikel