Nieuwsbrief februari 2021

Algemene Ledenvergadering op 3 februari

Het bestuur van ValleiEnergie is weer op sterkte. Jessica Tonneyck uit Renkum, Kees Donker uit Lunteren en Ardi Dortmans uit Wageningen zijn toegetreden tot het bestuur.
Het bestuur heeft zichzelf de opdracht gegeven van uitvoerend naar bestuur op afstand te worden. Zij worden daarbij geholpen door het Managementteam van ons uitvoeringsbureau ValleiEnergie Advies en Projecten.

Dat is dus een van de belangrijke taken van Yvonne Kleefkens en Lex Hoefsloot.

Op onze website zullen de nieuwe bestuursleden zichzelf voorstellen in de komende paar weken.   

Even voorstellen

Mijn naam is Jessica Tonneyck en per 3 februari 2021 hebben de leden van ValleiEnergie mij benoemd als bestuurslid. Met mijn partner woon ik al ruim 20 jaar midden in Renkum. Naar school gegaan in het zuiden des land en politicologie (internationale betrekkingen) in Leiden gestudeerd. Een groot deel van mijn loopbaan heb ik bij gemeenten gewerkt. En dat doe ik nog steeds met veel plezier. Doorgaans als leidinggevende van een afdeling bedrijfsvoering en sinds kort ook van een afdeling strategie, beleid & projecten waar hard aan de energietransitie wordt getrokken.

Vanuit die rol zie ik hoe belangrijk het is om samen met de kennis en expertise van inwoners en allerlei bedrijven en instellingen verdere slagen te maken in de  energiebesparing en energieopwek. Want dat is hard nodig. Bijzonder om een bijdrage hier aan te mogen leveren in mijn eigen leefomgeving bij ValleiEnergie. En vooral om dit te doen in nauw contact met de vele enthousiaste en betrokken leden die ik op de eerste ALV ben tegen gekomen.

Tot ziens!

 

Ik ben Kees Donker, 63 jaar en woon in het buitengebied van Lunteren. Opgeleid tot chemicus en ruim 30 jaar werkzaam geweest bij Unilever R&D.

Sinds bijna 10 jaar woon ik met echtgenote en paarden, honden, kippen, katten in een woning van 15 jaar oud, gebouwd op de plek van een oude kalverschuur. De vorige eigenaar heeft het gebouwd met het idee om zo veel als mogelijk gebruikte materialen (stenen, balken, deuren, dakpannen) te gebruiken en was zijn tijd ver vooruit met een warmtepomp en zonnepanelen.

Ik ben actief in de mensport met paarden (Stichting Peerdsturen, Lunaruiters); wij mennen regelmatig door het bos en over de hei van de Veluwe.

Ik voel me zeer betrokken bij het initiatief van lokale energieopwekking, omdat dit de druk op centrale energieopwekking voor een groot deel kan wegnemen en we kunnen voorkomen dat er veel groteske projecten moeten worden gecreëerd. ValleiEnergie kan een grote rol spelen om de overgang naar de nieuwe energiebronnen vorm te geven. Ik ben overigens wel van mening dat we allen nog veel meer ‘energie’ moeten steken in het besparen van energie! Dit voorkomt dat het land vol komt te staan met zonneweiden en molens op ongewenste plekken.

 

Nieuwe website ValleiEnergie.nl

Op 28 januari ging onze nieuwe website live! We zijn erg blij met de nieuwe frisse uitstraling. Er zijn heel wat uurtjes ingegaan van ons communicatieteam en dat allemaal vrijwillig. Bureau de Lynx heeft gezorgd voor de vormgeving en omzetting.

Koop je deelname in zonnedak Groene Waarden Renkum

 

Heb jij geen ruimte voor zonnepanelen thuis? Maar wil je wel graag duurzame stroom opwekken én vijftien jaar lang profiteren van korting op je energiebelasting? Koop dan ValleiEnergieDelen voor het Zonnedak GroeneWaarden, bedoeld voor inwoners uit de regio Renkum, Bennekom, Ede, Wageningen en Overbetuwe.

Dit voorjaar worden de zonnepanelen op het eerste deel van het dak GroeneWaarden bij Heveadorp geplaatst. We zijn nog steeds op zoek naar meer deelnemers, naar mensen uit Renkum, Bennekom, Ede, Wageningen of Overbetuwe die ValleiEnergieDelen kopen en zo nog meer duurzame energie mogelijk maken. 

Wil je ook meedoen?

Ga dan naar: www.valleienergie.nl/zonnedak-groenewaarden/ om je aan te melden.

 

Op Rozen: Ook mensen met een minimum inkomen kunnen deelnemen aan Zonnecentrale Meikade 

Veel mensen die niet kunnen investeren omdat ze een te laag inkomen hebben, vallen bij duurzame energie projecten al snel buiten de boot. Via het ‘Op Rozen’ model gaan we daar samen met de gemeente Ede wat aan doen. Ede en ValleiEnergie gaan samen op zoek naar huurders van Woonstede en andere mensen met een minimum inkomen om hen te verleiden deel te nemen in Meikade. Het kost ze niets, het levert ze wel 60-100 euro per jaar op.

Zou jij graag zonnepanelen willen hebben, maar is jouw dak of de ligging niet geschikt? Of heb je geen eigen dak? Dan is investeren in de collectieve zonnecentrale Meikade wellicht een geschikt initiatief voor jou. 

Kun je wel zelf investeren? Dan kun je ook nog steeds meedoen aan de collectieve zonnecentrale Meikade.
Aanmelden kan via valleienergie.nl/meikade. Heb je vragen? Benader onze servicedesk of projectleider Yvonne Kleefkens (yvonne.kleefkens@valleienergie.nl

Trefpunt Veenendaal hoopt op snelle versoepeling van de Corona lockdown

 

De gemeente Veenendaal wil naast het energieloket ook ’t Trefpunt inzetten als plek waar iedereen met vragen over het verduurzamen van hun huis terecht kan. Helaas maakt de lockdown vanwege Corona het onmogelijk hier nu uitvoering te geven. Maar zodra het kan, gaan we los! 

Natuurlijk staat energiebesparing met stip op nummer één. ValleiEnergie voert in bijna alle gemeenten van de regio FoodValley het energieloket uit. ValleiEnergie verzorgt de bemensing van het Trefpunt middels energieambassadeurs. Zij helpen mensen op weg met hun vragen over energiebesparing. Daarmee hebben we al veel mensen op weg geholpen hun huis energiezuiniger en comfortabeler te maken. Veenendaal gaat nog een stap verder met de inrichting van ’t Trefpunt. 
Kom een kijkje nemen zodra corona het toelaat!

Deel dit artikel